7 dingen die u moet weten voordat u 12 V LED strip verlichting koopt en installeert


Flexibele LED strip verlichting wordt over de hele wereld gebruikt in diverse industriële, commerciële en residentiële projecten. LED strip verlichting is populair bij veel architecten en verlichtingsontwerpers vanwege de verbeteringen in efficiëntie, kleuropties en helderheid. De grootste trekking is hoe gemakkelijk zij zijn te installeren. Hun flexibiliteit, low-profile en handige accessoires maken ze de meest populaire LED strip voor de thuis DIY types. Met deze LED strips, kan een huiseigenaar ontwerpen als een professional met de juiste benodigdheden en slechts een uur of twee.
LED strip verlichting installeren
Er zijn vele opties voor LEIDENE strooklichten zonder eenvoudige “één grootte past allen” norm om te gaan door. Deze LED Strip Resource Guide zal opleiden nieuwkomers en experts gelijk over het vinden van de beste LED strip verlichting voor de baan en hoe ze te gebruiken terwijl het overwinnen van gemeenschappelijke installatie hold-ups.

Deze Gids zal nieuwkomers en deskundigen bij het vinden van de beste LEIDENE strooklichten voor de baan en hoe te om hen te gebruiken terwijl het overwinnen van gemeenschappelijke installatie hold-ups opvoeden.

LED lichtstroken: Wat maakt hen zo Speciaal?

LED strip verlichting, ook bekend als LED tape lights of LED ribbon lights, staan bekend om hun lage-profiel grootte en flexibiliteit. Efficiënte LED’s zitten op een 10 mm brede printplaat, aangeboden in 3ft tot 16,4 ft lengtes. Flexibele LED strip verlichting heeft vele functies die ze gemakkelijk te gebruiken in een verscheidenheid van situaties:

Op maat snijden – Het snijden van LED-strips is heel eenvoudig dankzij de snijlijnen langs de strips. Op elk gesneden punt is er een zwarte lijn met kopersoldeerpunten die aan elke kant zitten. De koperen soldeerpads zorgen ervoor dat elk stuk strip adresseerbaar is, zelfs nadat het is gesneden. Dit maakt het mogelijk om ledstrips met elkaar te verbinden of de strip in een andere ruimte van uw huis aan te sluiten.

Flexibele LED-strip met kleeflaag – De LED-strips hebben een 3M kleeflaag voor eenvoudige montagemogelijkheden. De flexibele strip met laag profiel heeft een verwijderbare achterkant die de 3M-kleefstof blootlegt, zodat u de strip eenvoudig kunt installeren met behulp van een trek-en-plaklaag.

Waterdicht of niet-waterdicht – LED-strip verlichting is niet beperkt tot projecten binnenshuis. De waterdichte LED-strip verlichting heeft een IP65-classificatie met een materiaal van siliconenhars dat de striponderdelen beschermt tegen stof en vocht. De waterdichte LED-lampjes zijn een beetje duurder, maar zijn een must voor elk project dat buiten is of in de buurt van water.

12 volt LED-lampen – De LED strip verlichting moet 12VDC stroom input om te draaien. Dit vereist een AC/DC transformator voor gebruik in huis, maar maakt het bedraden van de strips door het huis een stuk veiliger. Batterijen leveren ook gelijkstroom, dus het is gemakkelijk om met deze flexstrips een LED-lampje op batterijen te maken.

7 dingen die u moet weten voordat u LED strip verlichting installeert

LED flex strips zijn geweldig voor allerlei projecten, maar soms is het moeilijk om te weten waar te beginnen. Volg deze 7 stappen gids als je vastzit niet wetend waar te beginnen. De gids toont de verschillende LED Strip opties en en wat te plannen om uw doe-het-zelf LED strip verlichting een volledig succes te maken!

LED Strip Dichtheid = Helderheid

De dichtheid van een LED lichtstrip betekent hoeveel LED’s er in een bepaald gebied zitten. Voor LED flex strips wordt de dichtheid gemeten in ‘LED’s per meter’. De Standard Density strip heeft 30 LEDs/M terwijl de High-Density 60 LEDs/M heeft. Een strip met een hogere dichtheid staat gelijk aan een hogere kwaliteit, helderder licht. In de onderstaande tabel ziet u de verschillen tussen de strips met standaarddichtheid en die met hoge dichtheid. Let op de Lumen output en de verschillen in snijlengte en de maximale run lengte voor elk.

Lumen is een maat voor de helderheid zoals die door het menselijk oog wordt waargenomen. Dankzij de gloeilampen gebruiken de meesten van ons watt om de helderheid van een licht te meten. Met LED’s zijn Lumen de nieuwe norm om de lichtopbrengst te beschrijven. Lumenopbrengst is een van de belangrijkste onderdelen van het kiezen van LED strip verlichting, omdat het zal bepalen welk type licht u zult ontvangen.

Let op hoe de lumen worden bijgehouden wanneer u de helderheid van LED strips vergelijkt. In de bovenstaande tabel, zijn strips gelabeld als Lumen per Meter. Om de totale Lumen output te vinden hoef je alleen maar te weten hoeveel meter je gaat gebruiken.

Lumen output is een van de belangrijkste onderdelen van het kiezen van LED strip verlichting als het zal het type van het licht dat u ontvangt te bepalen.

Verschillende projecten vereisen een bepaalde hoeveelheid helderheid om hun doel te bereiken. Mijn advies zou zijn om altijd voor de helderdere optie te gaan en een dimmer toe te voegen. Hieronder is een nuttige gids over Lumen vereisten:

  • Accent- of sfeerverlichting – 100-300 Lumen/ft.
  • Onderkastverlichting – 175-360 Lumen/ft.
  • Taakverlichting op grotere afstand van de bron – 300-450 Lumen/ft.
  • Slaapkamer, koofverlichting – 180-500 Lumen/ft.

Kleur: RGB Veelkleurig, UV, Kleuren, Witte CCT Waaier

LED strip kleur hangt af van persoonlijke voorkeur. RGB LED-strips zijn een goede optie voor degenen die graag wat variatie en kleureffecten. RGB strip verlichting zijn kleur veranderende strips die zeer geschikt zijn voor accentverlichting rondom het huis. Ze maken gebruik van rode, groene en blauwe diodes, zodat ze kunnen worden gemengd om veel verschillende kleuren te creëren. Als u RGB-strips gebruikt, zorg er dan voor dat u een 3-kanaals controller gebruikt uit het dimgedeelte van deze gids.

Er is een Ultra Violet (UV) versie van de strips beschikbaar. Dit is een geweldige optie voor UV-toepassingen of voor het maken van uw eigen black light!

De strips zijn ook verkrijgbaar in enkele kleuren van: Rood, Groen, Blauw, Geel en Wit (3000-6500K CCT).

CCT staat voor Correlated Color Temperature en is de kleurtemperatuur van licht, gemeten in graden Kelvin (K). De kleurtemperatuur van een LED strip heeft een directe invloed op hoe het licht eruit ziet. Kijk naar de foto’s hieronder voor referentie. Warm wit is wat wij 3000K noemen en geeft een oranje of gelige uitstraling. Als we de graden Kelvin verhogen, verandert de kleur van geel naar gebroken wit naar natuurlijk wit en dan naar blauwachtig wit, wat bekend staat als Cool White.

Dus welke kleur moet ik kiezen? Kijk eens naar de onderstaande kamer met Warm White, Neutral White en Cool White Strips. Zie je hoe de kleurtemperatuur van een lichtstrip de uitstraling van de hele kamer beïnvloedt? Dit hangt volledig af van persoonlijke voorkeur en de algemene stijl en sfeer die u de kamer wilt geven.

Warm wit creëert een uitnodigende, gezellige ruimte. Het wordt over het algemeen gebruikt in kamers waar iedereen samenkomt om te bezoeken of te ontspannen (woonkamers, slaapkamers, eetkamers, enz.).

Neutraal of Natuurlijk Wit creëert een natuurlijk, daglichteffect. Dit is de meest verkochte strip, omdat hij natuurlijk licht nabootst en overal in huis kan worden gebruikt. Dit is onze populairste strip voor LED-verlichting onder kasten.

Cool White past bij moderne en moderne stijlen en werpt een heldere, frisse gloed. Koel wit is geweldig voor taakverlichting omdat het een helderder, meer gericht licht is. De heldere, koele kleuren worden gebruikt het meest in badkamers, keukens en het werkruimten.

Lengte van Strook

Het is best om uw volledig project te schetsen om te zien hoeveel voet van strook u totaal zult gebruiken. Dit geeft u een idee van wat te kopen en de kosten om dit te doen. De LED strip verlichting zijn verkrijgbaar in 3ft. stappen helemaal tot een volledige haspel (16.4 ft.). Het is belangrijk om uit te zoeken of u rollen wilt kopen en ze op maat wilt knippen, of dat het voordelig zou zijn om kleinere lengtes al voor u te laten knippen.

Teken in dit stadium uw project uit. Plan waar de lampen nodig zijn, hoe ze worden aangesloten, en of ze allemaal op dezelfde voeding terugkomen of aparte voedingen hebben. Deze stap helpt enorm als je verder gaat met de volgende stappen.

LED Strip Wattage en voeding

Wat voor soort voeding hebben de LED strips nodig? De LED strips hebben altijd 12 volt DC input nodig.

Dat is het gemakkelijke deel, de volgende stap is het vinden van het wattage. Met de onderstaande tabel, moet dit niet al te verschrikkelijk zijn als je al hebt gekozen uw strip dichtheid en uw totale lengte.

Gedetailleerde Wattage tabel voor 12V LED Strips

Lengte (Ft.) Lengte (Meters) 30 LEDs/M
Wattage
60 LEDs/M
Wattage
1 0.3048 2.4 4.8
2 0.6096 4.8 9.6
3 0.9144 7.2 14.4
6 1.8288 12.15 20.8
9 2.7432 17.1 27.2
12 3.6576 22.05 33.6
16.4 (full reel) 5 27 40

Als u meer dan één voeding gebruikt, noteer dan gewoon de lengte van de strook die van elke voeding zal lopen om de grootte van de voeding te vinden die u nodig zult hebben.

Opties voor LED-stroomvoorziening:

  • Plug-in Adapter – Plug rechtstreeks in uw muur om uw LED strip verlichting van stroom te voorzien.
  • Hardwire voedingen – Directe bedrading tussen uw netspanning bedrading en uw LED Strips.
  • Dimbare voeding – Wilt u dimmen vanaf een gewone residentiële dimmer zoals een Lutron of Leviton? Dit is de voedingsoptie voor u!
  • Batterijen – Zoek een 12V batterij of gebruik een 8 cell batterijhouder.

Bedrading en aansluiten van LED Strips

Hier komt de schets van eerder van pas om te bedenken waar u alle strips gaat plaatsen. Was het plan om alle strips samen in een lange baan te leggen? Als de totale lengte die u nodig hebt langer is dan de maximale lengte van de strip (32,8 ft. voor SD en 16,4 ft. voor HD), dan moet u parallelle draden van uw stroombron naar de afzonderlijke strips leggen.

Zoals onze schets laat zien, wilt u soms strips die uit verschillende richtingen komen, op één gemeenschappelijke voeding aansluiten. In dat geval zult u al parallelle draden gebruiken.

Het bedraden van LED strips met meerdere rollen strips kan lastig zijn, maar we hebben een bedradings- en voedingsgids die u kunt volgen om uw LED strip verlichting in kaart te brengen.

Bedrading Accessoires: LED Strip connectoren en splitters

Het verbinden van LED strips zal nodig zijn voor elk strip project. We hebben enkele handige accessoires en gidsen om elke LED strip verbinding te voltooien.

Soldeerdraad en uw eigen aansluitingen? Volg zeker onze soldeergids en onze aanbevolen draad voor de strips vindt u hier.

Hoe sluit je LED Strips aan zonder te solderen? Onze EZ Click Strip Connectors zijn ideaal voor het verbinden van strips van eind tot eind, het maken van gaten tussen LED strips of het maken van strips rond scherpe hoeken. Onze volledige LED strip connector gids toont hoe deze te gebruiken om verbindingen te maken die van pas zullen komen voor elk strip project.

Hoe sluit ik meerdere LED strips aan op één voedingsbron? LED strip verdelers maken het mogelijk om eenvoudig meerdere strips op één voedingsbron aan te sluiten! Strip splitters zijn verkrijgbaar met 2, 3 of 4 uitgangskanalen.

Dimmen van LED strips

LED strip verlichting wordt meestal gedimd met in-line pulsbreedtemodulatie dimmers. Deze dimmers gaan aan de 12 volt kant van het systeem en worden tussen de strips bedraad zoals afgebeeld.

PWM-dimmers zijn populair omdat zij met om het even welke transformator of batterijbron kunnen werken, hebben zij geen voeding nodig die als dimbaar wordt vermeld. PWM dimmen biedt een soepele controle van de dimste tot de helderste instellingen. Ze zijn betaalbaar en gemakkelijk op te zetten, waardoor ze de top optie voor het dimmen van LED strip verlichting.

Deze eenvoudige dimmers zijn beschikbaar in zowel WiFi en afstandsbediening opties. De WiFi-compatibele dimmers werken rechtstreeks vanaf een smartphone-app en kunnen spraakgestuurd worden met Google Home of Amazon Echo (Alexa) apparaten.

Sommige huiseigenaren hebben al een centraal dimsysteem voor hun ruimtes. In deze gevallen wil de eigenaar de verlichting bedienen met de AC-dimmers die ze al hebben geïnstalleerd. Als je zo’n AC-dimmer wilt gebruiken dan heb je een dimbare voeding nodig zoals hier beschreven.

RGB controllers (WiFi / Afstandsbediening / Bluetooth) – Als je een RGB LED strip hebt die van kleur verandert, dan MOET je een 3-kanaals RGB controller hebben. Deze controllers besturen de rode, groene en blauwe kanalen om kleuren te mengen en de kleurveranderende effecten van de strip te creëren. Zonder deze controller zullen uw RGB LED strips niet correct werken. Vergeet dus niet om er een aan te schaffen als u multicolor LED strips gebruikt.

Montage LED Strips

De lijm op de LED strip verlichting is zeer behulpzaam bij de montage, maar soms is er meer te wensen over. Zoals met de meeste lijmen het geval is, hecht deze niet goed op sommige oppervlakken en kan het nodig zijn om na verloop van tijd te worden versterkt. Gebruik in deze situaties een van de volgende:

  • Extra kleefband – 3M tape die je op het oppervlak voor de strip plakt om de hechting te verdubbelen.
  • LED Strip Montageclips – Montagebeugels voor strips

Montage rails is een andere geweldige optie voor degenen die een professionele afwerking willen. Deze aluminium extrusies huisvesten uw lichtstrips en hebben alles wat u nodig hebt om te monteren. De LED strips hechten aan de onderkant van de track met een UV-beschermde lens die glijdt over de top om het licht te verspreiden.

Recent Posts