Beste meerkleurige LED strip in 2022 voor binnen en buiten kopen


Meerkleurige LED strippen kunnen worden gebruikt om decoraties te ontwerpen en een elegante en originele verlichtingssfeer te creëren in een binnen- of buitenruimte. Maar met de grote verscheidenheid aan lichtstrips op de markt, is het niet zo eenvoudig om de beste te kiezen. Deze koopgids is ontworpen om u te helpen een betere keuze te maken uit de beste LED lint die beschikbaar is.
ledstrip

Tacopet – 5050 RGB 540 LED Strip

De beste meerkleurige LED-strip in 2022
De meerkleurige LED-strip, die is uitgerust met een afstandsbediening met 40 toetsen, bestaat uit 270 LED’s op een rol van 15 m, met 18 LED’s per meter. Met 16 miljoen kleuren om uit te kiezen, kan de lichtstrip worden aangepast met de afstandsbediening of via de lotus light app.
Tacopet - 5050 RGB 540 LED Strip

Bekijk de dagprijs

De verlichtingsset bestaat uit twee veelkleurige LED-rollen van elk 15 meter lang. Dit zijn 5050 RGB LED strips met 16 miljoen kleuren om uit te kiezen. Elke rol bevat 270 LED’s, 18 per meter. Het verlichtingssysteem wordt geleverd met een afstandsbediening met 40 knoppen om de bediening van de schakelaar te vereenvoudigen. Hij kan ook worden bediend via een downloadbare Bluetooth smartphone-app, Lotus light genaamd, die verschillende bedieningsmethoden mogelijk maakt.

Voor een gemakkelijke installatie heeft het veelkleurige LED-lint dubbelzijdige kleefbanden op de achterkant en snijmarkeringen op 3 LED’s, zodat het aan de afmetingen van uw installatie kan worden aangepast. Het wordt vooral gekenmerkt door een timingfunctie en een microfoonmodus die via de app kan worden geactiveerd. Dit betekent dat de lichtstrook op het ritme slaat, dat de kleur en de snelheid ervan kunnen veranderen op het ritme van de muziek, en dat de timingfunctie ze op elk moment automatisch in- en uitschakelt. Dit niet-waterdichte verlichtingssysteem is perfect voor de keuken, bar, garderobe, bed, spiegel of TV.

Shnvir – LED SMD 5050

Het beste instapmodel meerkleurige LED tape
Shnvir – LED Ribbon is een flexibele meerkleurige binnenstripverlichting die wordt bediend met een IR-afstandsbediening met 25 toetsen of via een smartphone met draadloze Bluetooth-technologie. Hij beschikt over 1600 kleuren met 20 kleurmodi en muziek- en wekmodi.
Shnvir - LED SMD 5050

Bekijk de dagprijs

Shnvir – LED Ribbon is een flexibele meerkleurige lichtstrip voor binnen, met een lengte van 10 meter verdeeld in twee rollen van 5 meter. Het is ideaal voor hotels, clubs, bars, TV, slaapkamer, woonkamer, badkamer, winkelcentra, enz. Voor de bediening is het veelkleurige LED-lint uitgerust met een IR-afstandsbediening met 25 toetsen voor de bediening van de functies. Het verlichtingssysteem maakt ook gebruik van de draadloze Bluetooth-verbindingstechnologie die compatibel is met alle soorten smartphones via de “Happy Lighting”-applicatie.

Het veelkleurige LED-lint, gevoed door 12V 5A, bestaat uit 1600 kleuren met 20 kleurmodi en gaat vergezeld van functies voor muziek, microfoon en wekker. Waterdicht en hittebestendig, het lint kan om de 3 LED’s worden doorgeknipt langs de knipmarkeringen en kan ook opnieuw worden aangesloten. Het pakket meerkleurige LED-tape bevat 2 rollen RGB LED-tape van 5 meter, een bedieningskastje, een IR-afstandsbediening met 25 toetsen, een eu-adapter en een gebruikershandleiding.

Novostella Veelkleurige Strip Licht Kit

De beste meerkleurige LED-stripverlichting ter wereld
Novostella Multicolour Strip Light Kit is een ideale LED strip voor verlichting en interieurdecoratie. Hij heeft een lengte van 32 meter op twee rollen lichtband van elk 16 meter. Dit verlichtingssysteem, dat wordt geleverd met een afstandsbediening met 44 knoppen, heeft 20 kleurmogelijkheden, 6 verlichtingsmodi en 6 doe-het-zelftoetsen.
Novostella Veelkleurige Strip Licht Kit

Bekijk de dagprijs

Novostella Multicolour Strip Light Kit is een LED strip licht ideaal voor verlichting en interieurdecoratie. Het is perfect voor het decoreren van feesten, bruiloften, woonkamers, eetkamers en slaapkamers. Hij heeft een lengte van 32 meter op twee rollen lichtband van elk 16 meter. De veelkleurige tape, die in totaal uit 960 LED’s bestaat, wordt gevoed met 24 volt en heeft een lichtopbrengst van 42 watt. De apparatuur wordt geleverd met een verlengsnoer van 2 meter plus het netsnoer van 1,5 meter voor het gemak.

Het verlichtingssysteem wordt voor zijn functies gedefinieerd door 20 kleurmogelijkheden, 6 verlichtingsmodi en 6 doe-het-zelftoetsen. Voor de bediening is de lichtstrook uitgerust met een verbeterde radiofrequentieafstandsbediening. Dit is een RF-afstandsbediening met 44 toetsen en een werkafstand tot 13 meter. Op de achterkant is een kleefstrip aangebracht om het aanbrengen te garanderen. Om de installatie ervan te vereenvoudigen, kan het langs de snijtekens worden afgesneden zonder de rest van de tape te beschadigen. Een van de voordelen van deze tape is dat hij een uitstekende warmteafvoer heeft, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Lijun – Alexa WiFi LED lint 20m

Een uitstekend veelkleurig LED lint
Maak uw ruimte veel kleurrijker met Lijun TikTok, een meerkleurig LED-lint dat bestaat uit 20 uitgeruste kleuren en 8 doe-het-zelf kleurstanden. Het meest fascinerende is dat de lichtstrip kan worden bediend met zowel een afstandsbediening, toepassingen die Wi-Fi-configuratie en spraakbediening ondersteunen.
Lijun - Alexa WiFi LED lint 20m

Bekijk de dagprijs

Lijun TikTok is een meerkleurige LED strip bestaande uit 20 uitgeruste kleuren en 8 doe-het-zelf kleurstanden. De lichtstrook heeft een lengte van 20 meter op twee rollen van 10 meter. Het verlichtingssysteem wordt geleverd met een IR-afstandsbediening met 44 toetsen voor het bedienen van de functies of het veranderen van de kleur naar uw keuze. Het ondersteunt ook Wi-Fi-configuratie van de Tuya en Smart life apps, maar let op: dit toestel is niet compatibel met 5 Ghz wi-fi.

De lichtstrip is ook compatibel met Alexa/Google Home Assistant om stembediening van opties mogelijk te maken. Dit betekent dat hij met een stemcommando kan worden in- en uitgeschakeld of op kleur kan worden gebracht. Het heeft ook een muziekstand waarbij de kleur van de strip verandert op het ritme van de muziek. Uitgerust met 5050 RGB-kleuren met 360 LED’s, is deze meerkleurige LED-strip ideaal om uw ruimte met licht te kleuren, bijvoorbeeld binnenverlichting in een kamer, disco, bar en vele andere.

Yurda

10 meter led strip
Yurda 10 meter Led Strip met Afstandsbediening - RGB - Led strip - Led light strip - 5050 RGB Led

Bekijk de dagprijs

Creëer de ideale sfeer met de YURDA led strip verlichting voor je woonkamer, slaapkamer, keuken of game room dankzij onze kristalheldere led verlichting.

Nince

ledstrip buitenverlichting
Nince Smart Ledstrip 10 Meter (2x5) Wifi - SMD 5050 RGB LED 16 Miljoen Kleuren - Bestuurbaar met App - Led strip 2021 Model - Geschikt voor iOS en Android

Bekijk de dagprijs

Breng je huis tot leven met spetterende kleuren! Met de Nince Smart LED Strip creëer je de perfecte ambiance voor elke gelegenheid. Deze flexibele LED strip is 10 meter (2 x 5M) lang en kan je vrijwel in elke vorm buigen en op maat afknippen. Met het inbegrepen dubbelzijdige 3M tape plak je de strip eenvoudig op o.a. meubilair, muren en onder keukenkastjes. De Nince Smart LED Strip koppel je gemakkelijk aan je wifi netwerk zonder een bridge of hub en bedien je met de Nince app of afstandsbediening.

B.k

Beste licht led strip voor binnen 5 en 10 meter

Bekijk de dagprijs

De kleurrijke RGB LED strip biedt een fascinerend lichtspel met in totaal 300 LED’s. Lucilla kan op alle gladde oppervlakken worden bevestigd dankzij de kleefstrip. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je Lucilla vanuit de hele kamer bedienen. Vier verschillende modi in verschillende kleuren zorgen voor een optimale sfeer in elke situatie.

Hoe kiest u uw veelkleurig LED strip

Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om het beste model van een veelkleurig LED-lint te vinden. Wij raden u echter aan de volgende belangrijke factoren in overweging te nemen voordat u begint:
led strip kiezen

Criterium 1: Het type LED

Op de huidige markt onderscheidt men 2 hoofdtypes van meerkleurige LED strips:

  • RGB LED-lint: over het algemeen biedt dit type lint u tot 16 kleuren die met een afstandsbediening kunnen worden aangepast. Dit betekent dat u de tinten kunt variëren naargelang de sfeer die u wilt creëren.
  • De waterdichte RGB LED-strip: duurzamer, deze LED-strip biedt meer veiligheid, terwijl u kunt genieten van alle voordelen van de klassieke RGB.

Criterium 2: Vermogen en aantal lumen

Hier volgt enige informatie over het vermogen en het aantal lumen dat u moet gebruiken, afhankelijk van het gewenste effect en de sfeer:

  • 500 lumen per meter: ideaal voor directe verlichting tussen 60 en 70 cm
  • 1.000 lumen per meter: biedt een gemiddelde verlichting en maakt directe verlichting tot 100 cm mogelijk
  • 2.000 lumen per meter: bijzonder interessant als u het LED-lint als hoofdverlichting wilt gebruiken. Hij is geschikt voor directe verlichting tot 140 cm.
  • 3.000 lumen per meter: LED-verlichting is vrij intens. U kunt hem gebruiken voor verlichting tot 140 cm en meer.

Criterium 3: Aantal leds per meter

In tegenstelling tot het aantal lumen is het aantal leds per meter een belangrijk selectiecriterium. LED-stripverlichting wordt dus gekozen naar gelang van het gebruik. Over het algemeen bestaat een meter tape uit 30 tot 60 leds. Merk op dat hoe meer leds er zijn, hoe krachtiger de verlichting zal zijn en hoe hoger het energieverbruik. Een strooklamp met 240 leds per meter verbruikt bijvoorbeeld 24 W aan stroom. Kiest u echter voor een model met 60 leds per meter, dan bedraagt uw stroomverbruik slechts 4,8 W.

Criterium 4: Kleurtemperatuur

Om de kleurtemperatuur van een meerkleurige LED strip te detecteren, moet u de aangeboden kleuren in het oog houden. In de praktijk betekent een lichtgele kleur van de LED-strip dat deze dicht bij 3.000 Kelvin ligt. Bij 6.000 Kelvin daarentegen is de helderheid enigszins blauwachtig.

Criterium 5: Waterdichtheid

Met deze parameter moet rekening worden gehouden als u een LED-lint voor gebruik buitenshuis wenst. Deze waterdichtheid wordt uitgedrukt in IP (beschermingsindex). Een lichtstrip die niet waterdicht is, heeft een IP20-classificatie, d.w.z. dat hij beschermd is tegen vaste stoffen en niet tegen vloeistoffen. De beste meerkleurige LED-strips zijn meestal IP54 of IP65, beschermd tegen zowel water als stof.

Hoe knip ik een veelkleurig LED lint?

Als u de lengte van uw meerkleurige LED-strip wilt regelen, kunt u deze op maat knippen. Er zijn gemakkelijk detecteerbare secties, aangezien deze zich gewoonlijk tussen de koperen tapeinden bevinden en het RGB-label ernaast hebben. De intervallen zijn regelmatig.

Voor een LED-band met 30 LED’s per meter bedraagt de snijafstand 10 cm. Voor een meerkleurige strip met 60 leds per meter bedraagt de snijafstand 5 cm. Er zij op gewezen dat het aantal draden dat moet worden gesoldeerd of aangesloten, varieert naar gelang van het soort tape. Er zijn bijvoorbeeld 5 draden voor RGBW (rood, groen, blauw, wit) en 4 voor RGB.

Aangezien er maar één manier is om een LED strip door te snijden, is elk scherp voorwerp voldoende. U kunt uw strook licht op het 1 mm koperdeel afknippen met een schaar, een draadschaar of een mes zonder tanden. De afgeknipte stukken kunnen worden hergebruikt door ze met verbindingsstukken te verbinden. Om dit te doen, strip de koperen strip en steek de connector erin. Herhaal de procedure voor het andere uiteinde en sluit aan.

De verschillende soorten meerkleurige LED linten

Alle meerkleurige LED linten zijn samengesteld uit meerdere miljoenen RGB-kleuren. Ze verschillen echter in het aantal lumen dat ze afgeven.

Veelkleurig LED-lint RGB 3528

Veelkleurig LED-lint RGB 3528
De 3528 RGB LED linten bestaan uit LED’s met elk één kleur. Meerkleurige linten bestaan dus uit 3 soorten LED’s: rood, groen en blauw. Niet alle soorten lampen kunnen tegelijkertijd worden geactiveerd. Bovendien hebben deze linten de voorkeur voor feesten en bieden ze geen sfeerverlichting. Door hun geringe intensiteit kunnen zij echter wel meubelen versieren. Dit type veelkleurig lint verbruikt minder energie.

Veelkleurig LED-lint RGB 5050

Veelkleurig LED-lint RGB 5050
Het RGB 5050 multicolour LED-lint maakt gebruik van één enkele categorie LED’s die verschillende kleuren groepeert. De 3 delen bevatten elk een kleur en lichten tegelijk op. Dit is de juiste keuze als u op zoek bent naar een echte ambient schaduw. Dit lint heeft het nodige vermogen om deze werkingsmodus te ondersteunen. Hij kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Veelkleurig LED-lint of lichtsnoer?

Veelkleurig LED lint

De meest populaire op de markt, de meerkleurige LED strip is zeer voordelig omdat hij u betere prestaties en een optimale verlichtingscapaciteit biedt. Het is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik als u een feestelijke sfeer en kwaliteitsdecoratie wilt creëren. Dit type lichtlint is speciaal ontworpen om op de gewenste lengte te worden afgesneden (om de 3 leds).

Het meerkleurige LED-lint wordt gekenmerkt door zijn 3 lichtpunten, die elk verbonden zijn met een primaire kleur (RGB). Door ze aan te passen, kunt u een onbeperkt aantal kleurschakeringen krijgen naast deze primaire kleuren. Er zijn 3 hoofdtypen meerkleurige LED-linten, namelijk RGB, RGBW en RGB + variabel wit.

String verlichting

Lichtkettingen kunnen ook na de kerstperiode worden gebruikt en zijn in verschillende vormen in elk huis en in elke tuin te vinden. De felle kleuren van de lichtjes maken ze tot een vrolijke versiering. Het kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals stof, glas, veren…

In de meeste gevallen is de lichtslinger voorzien van LED’s. Het kan worden gevonden in de vorm van een gordijn of sluier, met vaste of knipperende lichtjes, die kaarsen, sneeuwvlokken, dieren, bloemen, enz. voorstellen.

Conclusie

U kunt kiezen voor het veelkleurige LED-lint als u met kleuren wilt spelen. Met een RGB LED-lint is het immers mogelijk om bijna oneindig veel kleuren te creëren, behalve echt wit. In dit geval is het RGBW LED lint meer geschikt. Het RGB + variabel wit LED lint is daarentegen meer geschikt voor wie de mogelijkheid zoekt om de witte temperatuur te variëren.

U kunt ook kiezen tussen waterdicht en niet-waterdicht meerkleurig LED-lint. De niet-waterdichte modellen hebben een IP20-classificatie, terwijl die met een goede waterdichtheid IP65 of IP68 kunnen zijn. Bovendien raden wij het gebruik van een strijklicht aan als u uw feest met een thema wilt versieren. Hij kan ook waterdicht (IP44) of niet-waterdicht zijn, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Waarom een veelkleurig led lint kopen?

veelkleurig led lint kopen
Voor een geslaagde decoratie

Als u thuis een feestje met vrienden plant, zal een veelkleurig LED-lint helpen om een feestelijke sfeer te creëren. U kunt de kleuren van de lichten programmeren en de manier waarop ze flikkeren. Indien u dat wenst, kunt u de verlichting aanpassen aan de muziek die wordt gespeeld. Het is een manier om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor plezier en ontspanning. U kunt het ook gebruiken om uw slaapkamer te versieren, uw keuken, want het kan worden aangepast aan elke kamer in het huis.

Om geld te besparen

Led-oplossingen zijn zeer energie-efficiënt. U kunt dus genieten van kleurrijke verlichting, maar met de laagst mogelijke elektriciteitskosten. Als gevolg daarvan zal uw energiefactuur lager uitvallen.

Voor langdurig gebruik

Een van de voordelen van meerkleurig LED-lint is de lange levensduur. Je kunt hem minstens 40.000 uur gebruiken. Bovendien is de slijtage van het lint te zien aan de geleidelijke afname van de lichtopbrengst. Zo weet u ongeveer wanneer u het moet vervangen.

Voor minder warmteontwikkeling

Het gebruik van LED-verlichting is veiliger dan conventionele verlichting. Het Led-lint wordt niet warm, zelfs niet als het lang aanstaat. Dit betekent dat u het kunt hanteren zonder het risico dat u zich brandt.

Voor zijn gebruiksgemak

Met behulp van een afstandsbediening kunt u het veelkleurige LED-lint van op afstand bedienen. U kunt op elk moment de kleuren veranderen of het intensiteitsniveau aanpassen. En natuurlijk kunt u hem ook op afstand uit- en aanzetten. Maar hij is ook gemakkelijk te installeren door zijn ontwerp. Het wordt meestal op rol verkocht. U hoeft hem dus alleen maar uit te rollen en op te hangen om van het kleurrijke licht te genieten.

De verschillende merken van veelkleurige LED linten

Naar onze mening zijn de beste merken van meerkleurige LED linten in 2022 :

Novostella

Novostella is een merk dat is gebouwd om lang mee te gaan als respectabel technologiemerk in slimme verlichting. Het is gespecialiseerd in slimme LED-verlichting, met producten die variëren van striplights, schijnwerpers, zaklampen, lampen, decoratieve verlichting, campinglantaarns tot luxe slimme verlichtingsopties. Dit merk is van zeer goede kwaliteit.

Minger

Minger Company is het ontwerpen van LED-verlichting voor vele jaren, met hun aandringen op de schepping, Minger is beroemd over de hele wereld, vooral voor de Verenigde Staten, met hun slimme controle-technologie, zal iedereen vinden hun droom om hun geluk te genieten.

Solmore

Solmore is een merk dat bekend staat om de kwaliteiten van zijn producten. Dit merk krijgt zeer goede beoordelingen op e-commerce sites zoals amazon. Solmore is een merk dat gespecialiseerd is in feestverlichting en dat momenteel als het meest succesvolle merk wordt beschouwd.

Sunix

Sunix is een Frans merk dat gespecialiseerd is in feestverlichting. Het heeft een grote catalogus van LED-verlichting. Sunix staat bekend om zijn superheldere producten van hoge kwaliteit. Daarom wordt het hoog gewaardeerd bij vergelijkingen.

BK Licht

BK Light is vooral bekend om zijn hoogwaardige instapproducten. Het merk richt zich met zijn discrete en aantrekkelijke lichtstrips vooral op particulieren. Dit merk is ongelooflijk efficiënt.

Hoeveel kost een meerkleurig LED-lint?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: 10 tot 15 euro
  • Middenklasse: €15 tot €20
  • Top of the range: + meer dan €20

Tips

Benut de mogelijkheden van de veelkleurige LED strip.

Afhankelijk van het gekozen model kan de LED-strip binnen en/of buiten worden geïnstalleerd. Hoewel alle LED linten geschikt zijn voor gebruik binnenshuis, kunt u de waterdichte modellen alleen gebruiken voor gebruik buitenshuis en in natte ruimtes zoals zwembaden en badkamers. Men kan ze gebruiken om een werkvlak, een meubelstuk (hoofdeinde, kaptafel…), een hele kamer (keuken, badkamer, slaapkamer…), een plafond, een raam, een kerstboom, de gang, enz. te verlichten.

Vergeet niet de veelkleurige LED strip goed aan te sluiten.

Als u eenmaal de delen hebt uitgeknipt die u zult gebruiken, moet u weten dat de restjes weer aan elkaar kunnen worden gezet. Om dit te doen, gebruik je gewoon een connector om solderen te vermijden.

Tip voor het vervangen van een afbladderende LED strip.

De beste veelkleurige LED-tape onderscheidt zich vooral door de zelfklevende achterzijde, die bestaat uit een 3M-kleeflaag van hoge kwaliteit. De tape is zeer goed bestand tegen vocht en UV-licht. Het houdt perfect op alle soorten oppervlakken, zoals zink, aluminium en PVC. Om te voorkomen dat het afbladdert, moet het oppervlak goed worden schoongemaakt voordat het wordt aangebracht. Als u alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen en de tape nog steeds loslaat, kunt u de volgende tips gebruiken: gebruik neopreenlijm, dubbelzijdige kleefstof, siliconenclips voor de LED-tape, klittenband of magnetische tape.

Het installeren van een veelkleurig LED lint op het plafond.

Meet eerst de lengte van het LED lint dat u nodig zult hebben. Test het dan voordat je het installeert. Het zou jammer zijn als de lichtstrip niet zou werken na installatie. Knip het LED lint op de lengte die u eerder hebt genomen en bevestig het.

Creëer indirecte verlichting met LED tape.

Indirecte verlichting met LED strips wordt steeds populairder. Het is een verborgen licht dat kan helpen de sfeer van een kamer te veranderen. Over het algemeen dun en plat, is dit gereedschap zeer populair voor het creëren van tegenlicht of voor het opnieuw vormgeven van de contouren van een meubelstuk, een specifiek gebied zoals een verlaagd plafond, de onderkant van een bed …

Faq

Wat is het beste LED lint?
Welk LED-lint het beste is, hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Wat betekent het nummer 5050?
De meeste LED-strips zijn uitgerust met SMD (Surface Mount Device) LED’s. De getallen die vaak bij SMD worden vermeld, geven de exacte grootte van elke LED in millimeter aan. Bijvoorbeeld, 5050 betekent een LED in een vierkant formaat van 5 mm.

Wat betekent RGB?
Het meerkleurige LED-lint is een lichtstrook die met een afstandsbediening van kleur kan worden veranderd. De kleurverandering vindt hoofdzakelijk plaats door de aanwezigheid van 3 primaire kleuren, namelijk rood, groen en blauw (Rood – Groen – Blauw).

Kan een LED-striplamp overal worden doorgeknipt?
Zoals hierboven is uitgelegd, bestaat de LED-stripverlichting uit delen die zonder problemen kunnen worden doorgesneden. Het is dus niet mogelijk het overal te snijden, maar alleen op de snijlijnen.

Zijn LED linten gevaarlijk voor kleine kinderen?
Ze zijn niet gevaarlijk voor u of uw kinderen. Dankzij hun innovatieve technologie wordt het risico van oververhitting sterk verminderd, zo niet geëlimineerd.

Hoe bevestig ik een veelkleurig LED-lint?
Alle LED linten op de markt zijn reeds voorzien van een 3M sticker of kleefstof voor een gemakkelijke en snelle bevestiging.

Recent Posts