Philips Hue kit 3-bulbs wit/gekleurde : de iconische kit van de fabrikant combineert business met plezier


Philips, een pionier op het gebied van aangesloten verlichting, heeft een complete reeks aangesloten lampen gelanceerd onder de naam Hue. Zal dit iconische product van het merk ervoor zorgen dat u €199 (adviesprijs) wilt investeren in een pack van 3 lampen en 1 brug?
Philips Hue kit 3-bulbs wit-gekleurde

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De beoordeling van de eerste Hue-kit is bijgesteld naar 4 sterren. Andere systemen bieden nu eenvoudigere en even doeltreffende toepassingen voor het beheer van een handvol lampen, en het Hue-systeem is het meest geschikt voor complexe installaties met verschillende soorten lampen in meerdere kamers. De kwaliteit van de lampen blijft een referentie in warm wit, maar andere bieden ook een betere kleurweergave in koel wit.

Het principe is eenvoudig: bedien het licht op afstand, vanaf een smartphone of tablet, om de verlichting te personaliseren. Daartoe heeft het merk een compleet systeem voor het grote publiek ontwikkeld. De Hue (allemaal kort) zijn de eerste van een lange reeks. Hun beloften zijn talrijk: het aanbieden van “lichtrecepten” aangepast aan ontspanning, stimulatie, concentratie en lezen (een punt waarop we zullen terugkomen), het creëren van lichtspelletjes vanuit een fotobibliotheek, het gebruiken van de lamp om in slaap te vallen of om zachtjes wakker te worden dankzij de timerfunctie, gewaarschuwd worden wanneer een e-mail wordt ontvangen, het simuleren van een aanwezigheid met lichten die thuis aan en uit gaan wanneer u mijlenver weg bent…

De lamp heeft een E27 schroeffitting (een van de meest gebruikelijke) en is geschikt voor 9 W (600 lumen) met een geschatte levensduur van 15.000 uur. De Hue werkt via Wi-Fi met een speciale applicatie met dezelfde naam die tot 50 lampen of lampen tegelijk kan synchroniseren.

Kwaliteit van het licht

De verhouding tussen lichtopbrengst en stroomverbruik is goed vergeleken met wat we hebben gezien bij andere modellen: 107 lux (max) gemeten bij een stroomverbruik van 7 W (8,5 W aangekondigd door de fabrikant). Ter vergelijking: de AwoX StriimLIGHT Color BT bereikt 130 lux (max) bij een verbruik van 11 W. Let op: de metingen zijn verricht op één enkele lamp. Aangezien de verpakking 3 bollen bevat, moeten deze waarden met 3 worden vermenigvuldigd indien de bollen in hetzelfde gebied worden geplaatst.

Ter herinnering: onze metingen worden eenmaal verricht bij 2.700 K (warm licht, gelijk aan de temperatuur van het licht van een kaars) en vervolgens bij 6.500 K (koud licht, hoger dan dat van de zon op haar hoogtepunt en de referentietemperatuur voor koud wit daglicht).

Terwijl de CRI (kleurweergave-index) goed is bij warm licht (92), presteert hij slecht bij koud licht (74); als gevolg daarvan worden de kleuren nauwkeuriger waargenomen wanneer de lamp bij warm licht wordt gebruikt. Let op het verschil tussen de CRI bij warm licht (beoordeeld met 4 sterren) en de zeer gemiddelde CRI bij koud licht (beoordeeld met 2 sterren), waardoor de beoordeling van de lichtkwaliteit anders uitvalt.

Wat de ter plaatse gemeten helderheid betreft, deze bereikt 107 lux (op 1 m afstand) bij zijn hoogste intensiteit (tot 92 lux bij 2700 K). De app bevat een lichtoptie die wordt omschreven als “ideaal om te lezen”; met een enkele lamp is dit echter nog te ver verwijderd van de aanbevolen 500 lux om te lezen. Zelfs vermenigvuldiging van dit getal met 3 (het aantal meegeleverde gloeilampen in de verpakking) is nog niet genoeg om comfortabel te kunnen lezen. De lamp is niettemin zeer aangenaam als omgevingslicht en 3 lampen samen produceren voldoende licht (321 lux) om in een keuken of woonkamer te worden geïnstalleerd.

Wat de kleurtemperatuur betreft, haalt de Hue waarden van 2.673 K en 6.203 K, dicht bij de theoretische 2.700 K en 6.500 K. Het biedt dus de mogelijkheid te verlichten met een licht dat zeer dicht bij dat van een kaars ligt (bekend als warm met voldoende geel) en het bereikt bijna de verwachte doelstellingen van het herstellen van natuurlijk licht (bekend als koud met een sterke blauwe component).

Gebruiksgemak

De Philips Hue lampen staan bekend om hun Wi-Fi-verbinding, die via een brug gaat, een kastje dat verbonden is met het kastje, ook wel gateway genoemd. Hoewel men zich op het eerste gezicht zou kunnen voorstellen dat de bridge/bulb/toepassingsconfiguratie beperkter zou zijn dan een plug and play Bluetooth lamp (schroef aan/koppel), is het duidelijk dat de werking in de praktijk binnen ieders bereik ligt. Het enige wat je hoeft te doen is de bridge via ethernet op de box aan te sluiten, de lamp erin te schroeven, de Philips Hue-app te downloaden (Android of iOS) en klaar is kees. De smartphone, die zelf verbonden is met Wi-Fi, lokaliseert de lamp onmiddellijk.

De verbinding tussen de bridge en de smartphone wordt gemaakt met ZigBee, een alternatief voor Bluetooth (dit is een detail omdat het voor de gebruiker volkomen transparant is). Maar hoe werkt het als ik mijn lichten vanuit Honolulu wil bedienen? Het antwoord is eenvoudig: buitenshuis bestuurt de app “My Hue” de lampen via het internet. De gebruiker moet zich registreren op “My Hue”, een dienst die toegankelijk is via de app. Zodra de app wordt opgestart, gebruikt de app het internet om verbinding te maken met de brug als deze niet via Wi-Fi bereikbaar is.

Deze installatie is bijzonder geschikt voor grote ruimten, omdat het licht door muren heen kan worden bediend (in tegenstelling tot Bluetooth, dat het gebruik beperkt tot het bereik). Een ander voordeel, zoals hierboven vermeld, is dat tot 50 lampen kunnen worden aangesloten en bediend door meerdere gebruikers; met een Bluetooth-systeem kan slechts één smartphone met de lamp worden verbonden (deze moet worden losgekoppeld voordat een andere gebruiker het kan overnemen).

Onder het kopje gemak biedt Philips een aanraakgevoelige, “milieuvriendelijke” schakelaar genaamd Hue Tap die werkt met aangesloten lampen en lampen. Dit accessoire maakt het gebruik van Hue-lampen zonder smartphone mogelijk: handig voor kinderen. De schakelaar maakt 3 vooraf opgenomen scenario’s mogelijk. Bovendien maakt het gebruik van kinetische energie, d.w.z. het wordt aangedreven door de bewegingen van de gebruiker op zijn “knoppen”. Het is niet nodig het aan te sluiten op een stroombron of batterijen te plaatsen. Hij is verkrijgbaar voor ongeveer €60.

Interface

De toepassing is momenteel de meest volmaakte die we hebben gezien. Het scala van mogelijkheden is enorm en gaat veel verder dan de voorstellen van bijvoorbeeld een Avea. Met de toepassing kunt u de kleur en de lichtintensiteit van elke lamp aanpassen. Het is mogelijk te kiezen uit een palet van 16 miljoen kleuren, maar het voorstel gaat verder, want het is mogelijk scenario’s te creëren om suggestieve sferen te verkrijgen (zonsopgang, strand, bos, enz.). Het palet is oneindig. Iedereen kan zich laten inspireren door de kleuren van een foto en de lamp vragen de lichtsfeer te genereren. Hoewel men nauwelijks de sensaties kan vinden die men ervaart tijdens een zonsopgang op de Niger, werkt de compositie van kleuren op basis van een beeld vrij goed. Philips is een fervent voorstander van het effect van licht op het lichaam en heeft diverse studies over dit onderwerp uitgevoerd. Bovendien biedt Philips de gebruiker de mogelijkheid om een van de “lichtrecepten” te kiezen die het bedrijf heeft samengesteld, afhankelijk van de gemoedstoestand die hij zoekt (concentratie, ontspanning, stimulatie, enz.).

Als specialist in lichttherapie (te vinden in zijn assortiment wekkers) biedt Philips een zeer effectief “Alarm”, met scenario- en overgangseffecten en zelfs een sluimerstand, net als op zijn wekkers. Naast deze alarmfunctie is er een timer om de lampen uit te schakelen of de sfeer automatisch te veranderen na een vooraf bepaalde tijd.

Het Philips Hue-systeem bevat een slimme geofencing-functie, die handig is voor mensen die afgeleid zijn en misschien vergeten de lichten uit te doen. Het stelt de brug in staat uw aanwezigheid in de buurt van uw huis te detecteren, zodat de lampen aangaan wanneer u nadert en uitgaan wanneer u weggaat. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een van de meest gevraagde functies tenslotte is “virtuele bewaking”. De gebruiker stelt een tijdslot in (dat op elk moment van op afstand kan worden gewijzigd) om een aanwezigheid te simuleren: praktisch en doeltreffend.

Extra functies

De Philips Hue bevat geen extra functies zoals een luidspreker, camera, geurverspreider, Wi-Fi-repeater, enz. Niettemin staat de Hue-applicatie open voor ontwikkelaars dankzij een open source platform dat toegankelijk is op meethue. Naast het maken van speciale programma’s via IFTTT, ontwikkelt Philips ook gerichte toepassingen.

In 2014 kondigde het merk trots aan dat het de mijlpaal van 200 in samenwerking met ontwikkelaars gemaakte applicaties had overschreden. Sommige lijken ons overbodig, andere kunnen nuttig zijn, zoals deze Convo Lights app voor slechthorenden. Het is bedoeld om doven en slechthorenden met behulp van licht te waarschuwen voor een deurbel, rookalarm of de ontvangst van een oproep of bericht.

Een van de bekendste is een toepassing die is ontwikkeld in samenwerking met Ambilight, het achtergrondverlichtingssysteem voor televisies, dat de kleuren aanpast aan het beeld. De applicatie instrueert de lampen in de kamer om van kleur te veranderen, passend bij de stemming van de foto. Voetbalfans zullen het op prijs stellen dat de lichten op blauw kunnen worden gezet wanneer het Franse team een doelpunt maakt. Verbonden met het internet, kunnen de lampen ook van kleur veranderen volgens de weersvoorspelling. Een andere applicatie, Ambiphi, verandert de kleur van de lampen op basis van de muziek die in de kamer speelt…

Philips Hue, de perfecte belichaming van het internet der dingen, trekt andere pioniers in de sector aan, zoals Apple en Logitech. Het doel van deze partnerschappen is om Philips Hue-lampen te laten communiceren met huishoudelijke apparaten en andere elektrische systemen (verwarmingsregeling, rolluikregeling, enz.) om het dagelijks leven te verbeteren en te vereenvoudigen. Philips werkt momenteel aan een Hue-app voor Apple Watch en HomeKit-compatibiliteit. Tegelijkertijd heeft de fabrikant begrepen hoe belangrijk het is om zijn lampen in alle landschappen te integreren (vandaar het gebruik van het open ZigBee-formaat) en kondigt hij compatibiliteit aan met steeds meer producten van verschillende merken, zoals myFox, Honeywell, Somfy, Lutron, Nest Learning Thermostat…

Hoeveel lux om op te lichten?
Hier zijn de aanbevolen verlichtingsniveaus voor kamers in het huis:

 • kast, incidentele activiteit: 30 en 50 lux
 • woonkamer: 100 tot 200 lux
 • slaapkamer: 200 lux
 • keuken: 300 lux
 • eetkamer en woonkamer: 300 lux
 • kantoor (lezen, tekenen, enz.): 400 tot 500 lux

Productspecificaties

 • Merk: Philips Hue
 • Aantal lichtpunten: 3
 • Materiaal: Plastic
 • Kleur: wit
 • Vorm: Geen vorm
 • Met dimfunctie: Ja
 • Inclusief lichtbron: Ja
 • Type lichtbron: LED
 • Voedingstype: Adapter/ lichtnet
 • Fitting: E27
 • Aantal lichtpunten: 3
 • IP waarde: IP20
 • Stralingshoek: 160°
 • Inclusief lichtbron: Ja
 • Verpakkingsinhoud: Set bestaande uit 3 Hue lampen en een bridge.
 • EAN: 8718696592946
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar
 • Kan zelfstandig met internet verbinden: Nee
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Ja
 • App werkt op besturingssysteem: iOS | Android
 • Delen van gebruikersgegevens vereist: Ja, bij aanmaken van account bij app
 • Wifi vereist: App vereist voor volledige functionaliteit
 • Bluetooth vereist: Nee
 • Mobiele data verbinding mogelijk: App vereist voor volledige functionaliteit
 • Betaalde diensten vereist: App vereist voor volledige functionaliteit
 • Introductiejaar: 2020
 • Introductiemaand: Januari
 • Ondersteuning met updates: Minimaal 36 maanden na introductiedatum
 • Aansluitspanning: 230 V
 • Aantal meegeleverde accu’s/batterijen: 0
 • Bediening verlichting: Bediening via mobiele app
 • Bediening via mobiele app: Ja
 • Compatibel metvMet meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie
 • Gewicht: 705 g
 • Kleur licht: Kleur licht
 • Kleurtemperatuur: 6500 K
 • Levensduur lichtbronnen: 25000 year
 • Lumen per lichtpunt: 806 lm
 • Met sensor: Nee
 • Smart Home Platform: Smartwares Smarthome
 • Taal handleiding: Nederlands
 • Type sensor: Geen sensor
 • Verpakking breedte: 212 mm
 • Verpakking hoogte: 103 mm
 • Verpakking lengte: 213 mm
 • Voor binnen of buiten: Voor binnen
 • Waarde energielabel nieuw 2021: A
 • Wattage per lichtpunt: 10 W
 • Categorieën: Wonen Verlichting Slimme verlichting Starterkit
 • Merk: Philips Hue
 • Fitting: E27
 • Kleur licht: Kleur licht
 • Bediening verlichting: Bediening via app

Voordelen

 • IFTTT-compatibel om scenario’s te maken
 • Bediening van de verlichting van overal
 • Mogelijkheid van verlichting die automatisch aan en uit gaat als u weg bent
 • Breed scala aan extra toepassingen voor Hue
 • Timer functie
 • Tot 50 lampen aangesloten en te bedienen vanaf een smartphone

Nadelen

 • CRI-meting bij koud licht (2 sterren)
 • Niet krachtig genoeg om comfortabel te lezen

Philips Hue gen 3 White and Color Ambiance E27 - Starterspakket

Conclusie

De Philips Hue-lampen voor thuis bieden een zeer compleet pakket. Zij zijn overtuigend door de kwaliteit van het licht, de eenvoud van het gebruik en de diversiteit van de voorstellen die zijn geïntegreerd in een rijke toepassing die wordt aangevuld met andere gerichte toepassingen. Bovendien betekent de aanwezigheid van Wi-Fi dat de lampen van overal toegankelijk zijn (handig voor aanwezigheidssimulatie) en dat een groot aantal lampen kan worden aangestuurd.

VERGELIJKINGS- & KOOPGIDSEN

 • Vergelijking / 61 aangesloten lampen / geteste armaturen
 • Wat zijn de beste met Philips Hue verbonden gloeilampen?
 • Wat zijn de beste aangesloten GU10 gloeilampen?
 • Wat zijn de beste aangesloten E27 gloeilampen?
 • Wat zijn de beste aangesloten lintlampen?
 • Wat zijn de beste E14 aangesloten gloeilampen?

Recent Posts